Find us on Facebook Follow us on Twitter Αρχική Σελίδα   |   Οι ιατροί σας απαντούν   |  
Δεν είστε μέλος;      Εγγραφείτε δωρεάν
Όνομα Χρήστη:
Συνθηματικό:
  | 
Για διακοπή της λήψης του newsletter ή εγγραφή σε άλλες διαθέσιμες λίστες πατήστε εδώ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ
Δεν είστε μέλος;
Εγγραφείτε δωρεάν
Όνομα Χρήστη
Συνθηματικό
Υπολογίστε την ημ/νία τοκετού σας
Κύριες κατηγορίες > Η Εγκυμοσύνη σας Κάθε Εβδομάδα

Είστε στην 19η εβδομάδα κύησης

If you see symbols instead of the text, please go to the top of your internet browser and select "view - encoding - Greek", or follow any other relevant procedure of your specific browser or e-mail provider.Είστε στην 19η Εβδομάδα Κύησης


Ηλικία εμβρύου: 17 εβδομάδες
Μέγεθος εμβρύου: 13-15 εκατοστά

Βάρος εμβρύου: 200 γραμμάρια
Είστε δεκαεννιά εβδομάδων έγκυος (ή στην εικοστή εβδομάδα κύησης, εάν προτιμάτε να το μετράτε μ’ αυτό τον τρόπο).

Πως αναπτύσσεται το μωρό σας: Συγχαρητήρια, κάνατε τον μισό δρόμο! Αυτή είναι μια σημαντική στιγμή για την ανάπτυξη των αισθήσεων του μωρού σας που λαμβάνει χώρα σε ειδικές περιοχές στον εγκέφαλο. Εάν το μωρό σας είναι κοριτσάκι, τότε έχει έξι εκατομμύρια αυγά στις ωοθήκες της. θα μειωθούν σταδιακά στο ένα εκατομμύριο όταν θα γεννηθεί.
Πως αλλάζει η ζωή σας: Το έμβρυο σας έχει μεγαλώσει καλά μέσα στην κοιλιά σας- το κεφάλι του πιθανότατα φτάνει τον ομφαλό σας. Από εδώ και πέρα θα μεγαλώνει ένα εκατοστό περίπου την εβδομάδα. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε κάποιες αναταραχές στην κοιλιά σας. Δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ανησυχήσετε- είναι απλώς το τέντωμα των μυών σας και των συνδέσμων που υποστηρίζουν την κοιλιά.

Πολλές έγκυες γυναίκες φοβούνται ότι δεν θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τον πόνο του τοκετού και της γέννησης του παιδιού. Μερικές γυναίκες επιλέγουν την καισαρική τομή για να αποφύγουν τελείως το πρόβλημα, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα καλή ιδέα καθώς ο κίνδυνος είναι πολύ μεγαλύτερος στην καισαρική γέννηση από ότι στην φυσιολογική και θα έχετε επίσης πόνους αλλά μετά την γέννηση. Υπάρχουν πολλοί αποτελεσματικοί τρόποι για την ανακούφιση από τους πόνους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα μαιευτήρια. Μπορείτε να δοκιμάσετε μερικές φυσικές μεθόδους για την ανακούφιση από τους πόνους, συμπεριλαμβανόμενου της γέννησης μέσα σε πισινά τοκετού που μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες να αντιμετωπίσουν τους πόνους χωρίς καθόλου φάρμακα. Όσα περισσότερα μάθετε για το τι είναι διαθέσιμο και το τι μπορείτε να δοκιμάσετε, τόσο περισσότερο θα νιώθετε ότι ελέγχετε την κατάσταση και θα είσαστε λιγότερο φοβισμένη.

Μπορεί να είναι δύσκολο να κοιμάστε καλά κατά την εγκυμοσύνη, ειδικά εάν έχετε καούρες ή βαρυστομαχιά. Σε αυτή την περίπτωση το φαγητό θα είναι το τελευταίο πράγμα που θα σας έρχεται στο μυαλό, αλλά μερικές εγκυμονούσες γυναίκες ξυπνάνε το βράδυ πεινώντας και πρέπει να έχουν ένα γεύμα τα μεσάνυχτα πριν να πάνε πάλι για ύπνο. Άλλος ένας λόγος για τις διαταραγμένες νύχτες της εγκυμοσύνης μπορεί να είναι ο αγκώνας του σύντροφο σας στην πλευρά σας επειδή η εγκυμοσύνη μπορεί να προκαλέσει ρινική συμφόρηση που έχει σαν αποτέλεσμα - ναι, το μαντέψατε - το ροχαλητό!


Συμβουλή για την μητέρα
«Να θυμάστε ότι πρέπει να ξεκουράζεστε... όποια ευκαιρία βρείτε!»

Συμβουλή για τον πατέρα
«Φροντίζετε την μέλλουσα μητέρα με τρυφερότητα... είναι σημαντικό και για τους δύο!»

Έχετε κάποια χρήσιμη συμβουλή να μοιραστείτε μαζί μας; Θέλουμε πολύ να μας γράψετε!


  Το Σύνδρομο Down

Το σύνδρομο Down είναι μία γενετική πάθηση που επηρεάζει περίπου ένα σε κάθε 1.000 μωρά. Κάθε άνθρωπος έχει 46 χρωμοσώματα που είναι χωρισμένα σε 23 ζευγάρια. Κάθε αντρικό σπερματοζωάριο έχει 23 χρωμοσώματα  και κάθε  ωάριο γυναίκας το ίδιο, έτσι ώστε όταν η σύλληψη πραγματοποιείται και το σπερματοζωάριο γονιμοποιεί το ωάριο, διαμορφώνεται ένας νέος άνθρωπος με ένα πλήρες συμπλήρωμα χρωμοσωμάτων. Μερικές φορές γίνονται λάθη και προκαλείται αυτό που περιγράφεται ως χρωμοσωμικές ανωμαλίες. Το σύνδρομο Down είναι μία από αυτές.  Στη σύλληψη, αντί ενός χρωμοσώματος νούμερο 21 από τον πατέρα και  ενός 21 από τη μητέρα που ενώνονται, ένα τρίτο χρωμόσωμα 21 ενώνεται  και αναπαράγεται έπειτα σε κάθε κύτταρο του σώματος του μωρού.


Σχέση ανάμεσα στο βάρος που θα κερδίσετε στην εγκυμοσύνη και τον κίνδυνο μελλοντικής εμφάνισης καρκίνου του μαστού

Το 2002, η Αμερικανική ένωση για την έρευνα καρκίνου (American Association for Cancer Research, http://www.aacr.org/) εξέθεσε μια μελέτη που έδειξε ότι οι γυναίκες που βάζουν πολλά κιλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και έπειτα δεν τα χάνουν διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο να προσβληθούν από καρκίνο του μαστού μετά την εμμηνόπαυση.
  • Για αυτό, οι γυναίκες πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο ζωής και διατροφής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ιδιαιτέρως επιβάλλεται να κάνουν γυμναστική. Οι εμπειρογνώμονες συστήνουν στις νέες μητέρες να προσπαθήσουν να χάσουν το επιπλέον βάρος που έβαλαν κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μετά τη γέννηση του μωρού τους και ειδικά πριν την εμμηνόπαυση.

  Κυκλοφόρησε το εμβόλιο ενάντια στον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας
Γράφει ο Δημήτρης Δόβας, Χειρούργος Μαιευτήρας-Γυναικολόγος
Επιστημονικός συνεργάτης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας προκαλείται από τη μόλυνση από τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (αναφέρεται και ως ιός των ανθρωπίνων κονδυλωμάτων) που είναι γνωστός και ως HPV. Υπάρχουν πάρα πολλά στελέχη του ιού, κάποια από τα οποία προκαλούν το γνωστό αφροδίσιο νόσημα οξυτενή κονδυλώματα, ενώ άλλα ενοχοποιούνται σε διαφορετικό βαθμό το καθένα στην πρόκληση καρκίνου στον τράχηλο της μήτρας. Από τα πιο ογκογόνα στελέχη του ιού είναι τα στελέχη 6, 11, 16 και 18. ΠερισσότεραΟ μαζικός δείκτης του σώματος σας (BMI) και τα κιλά που θα βάλετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Στη δεκαετία του '90, το ίδρυμα ιατρικής στις ΗΠΑ σύστησε οι γυναίκες να στοχεύουν να βάζουν βάρος ανάλογο με το BMI τους πριν από την εγκυμοσύνη:

  • Εάν το BMI σας ήταν λιγότερο από 19,8 (λιποβαρής) θα πρέπει να βάλετε περίπου 12,5 με 18 κιλά.
  • Εάν το BMI σας ήταν μεταξύ 19,8 και 26 (κανονική), πρέπει να βάλετε περίπου 11,5 με 16 κιλά.
  • Εάν το BMI σας ήταν υψηλότερο από 26 (υπέρβαρη), πρέπει να βάλετε περίπου 7 με 11.5 κιλά.
    Εάν είστε κάτω από 20 ετών, πρέπει να βάλετε όσο περισσότερο βάρος ορίζεται από το μαζικό σας βάρος πριν από την εγκυμοσύνη.

 

Ευχαριστούμε θερμά για την εγγραφή σας στο Newsletter του BabyBaby, το περιεχόμενο του οποίου έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Εάν δεν επιθυμείτε να συνεχίσετε να λαμβάνετε το Newsletter μας για οποιονδήποτε λόγο, μπορείτε να διαγραφείτε εδώ.

Επικοινωνία: newsletter@babybaby.gr
Copyrights © 2006-2010 BabyBaby.gr

Εκτύπωση

ΣΧΟΛΙΑ

Αρχική Σελίδα | Ποιοι Είμαστε | Εμπιστευτικότητα | Η Γνώμη σας | Ερωτήσεις-Απαντήσεις | Επικοινωνία

Powered by Softways S.A.